Mănuși.

              N-ai încotro să te duci atunci când începe durerea de dinți decât la stomatolog. Și după ce auzi inevitabilul „ce s-a întâmplat?”, iar tu te apuci să-i descrii sumar, printre „cuțitele” care îți trec prin trigemen, vezi că își pune tacticos o pereche de mănuși, care, dacă ai noroc, le trage dintr-o cutie ce se presupune că le conține pe cele sterile. Apoi instrumentarul, ochelarii și masca de protecție etc., etc. Până aici toate bune. Numai că n-am văzut stomatolog care să reziste să nu pună mâna pe mobil – cu mănușa sterilă – atunci când acesta sună… După convorbire, vine glonț cu aceeași mănușă direct… în gură!!! Păi mobilul lui este la fel de curat cum este și clanța de la ușă.           Și apropo de clanță. Mai vezi câte unul că se trezește taman când e cu acul pe canalul molarului tău, că strigă: „aoleu am uitat să-i zic Mariei să pornească sterilizarea…” și o tunde frate pe ușă, cu tot cu mănușile alea sterile. După care vine și cu aceeași mănușă și exact, ați ghicit… direct în gura rămasă larg deschisă și cu acul pe canal! Ce să mai zic de reglajul lămpii, care te face să te simți ca la emisiunea „Reflector”, pe care îl face tot cu mănușa. Însă pe aceeași lampă a pus o altă mănușă (tot „sterilă” desigur!) cu câteva minute înainte, mănușă băgată-scoasă din gura unei babe…

            Personal am impresia că ei poartă mănușile ca să nu ia turbarea de la vreun pacient, în niciun caz nu se gândesc că așa cum instrumentarul trebuie să fie steril și folosit o singură dată, pentru fiecare nătărău care intră pe ușă, tot așa și mănușile ar trebui să fie un mijloc de protecție a pacientului, în niciun caz de gâdilat telefonul ori clanța de la ușă.

            Ehe Neică, mai e mult până departe!

Un gând despre „Mănuși.

  1. Nu ne cred ca ne tratam la acelasi stomatolog, desi initial asa am avut impresia… 😀 Aceeasi problema e peste tot pe unde intalnesti instrumentar care necesita sterilizare. Sa vezi ce misto e la pedichiura, cand constati ca nu merge sterilizatorul si „profesionista” lu’ peste tocmai te-a umplut de sange. :)))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s