Bani aruncați pe apa Dâmboviței.

            Peste drum de palatul președintelui, cică s-a construit Centrul de comandă pentru urgențe. Ca orice constucție a înghițit și ceva bani. Cam 126 de milioane de lei. Scopul acestei investiții? Citez: „dispecerat unic pentru toate forţele care intervin în cazul unui cutremur, incendiu puternic sau atac aerian”. Mod de lucru? Citez din nou: „peste 200 de camere video care înregistrează imagini din diferite zone ale Bucureştiului vor putea fi urmărite pe un panou imens în noul centru de comandă. Totul este pus la punct astfel încât cei care coordonează echipele din teren să poată acţiona în timp real”.

            Dacă situațiile de urgență reprezentate de incendiu și cutremur pot fi gestionate, dar cu amendamente destule și acestea, nu pricep în ruptul capului de ce se mizează pe o asemenea instituție și în caz de „atac aerian”?!! Să spunem clar lucrurilor pe nume. Atac aerian înseamnă stare de război. În război, inamicul lovește în punctele vitale, acelea care paralizează resursele principale ale adversarului (producție, căi de transport-alimentare, surse de energie etc.)  precum și capacitățile de coordonare-salvare și evacuare. Ori toată lumea să fie convinsă că un astfel de centru va fi cunoscut foarte bine de către inamic. Mai ales că îl expune perfect amplasamentul!!! Deci, într-un atac aerian are toate „șansele” să fie printre primele obiective publice lovit ori distrus. Dacă este construit așa cum este construit, adică la suprafața solului, cu parcarea în subteran (!!?) și buncărul atomic, tot în subteran (la ce va folosi populației care este expusă bine-mersi la un eventual atac atomic?) desigur că este cea mai mare tâmpenie pe care o puteau realiza cei care au proiectat și finanțat așa ceva!

            Chiar nu s-a aflat în țara asta, că astfel de edificii se fac NUMAI  ÎN SUBTERAN? Și tot pe realizatorii lui, îi întreb: cum vor funcționa cele 200 de camere în cazul unui bombardament, incendiu și, chiar Doamne-fe’, al unui cutremur, dacă alimentarea cu energie are toate șansele să fie zero, iar distrugerea lor fizică este mai mult decât probabilă?

            Mie unul povestea asta îmi lasă o impresie limpede că banii au fost aruncați pe apa celebrului râu care traversează acest oraș, în care toate, parcă, se fac în defavoarea și deserviciul nostru, al „victimelor”…

            P.S. DESERVÍ1, deservesc, vb. IV. Tranz. A face cuiva un rău serviciu, a acționa în dauna cuiva, a nu servi cum trebuie. – Din fr. desservir. Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

Reclame

Un gând despre „Bani aruncați pe apa Dâmboviței.

  1. Cu siguranţă, patronii externi şi şmecherii din fruntea unor instituţii de pe gârla noastră aveau de încasat comisioane pentru campania neo-liberalilor. Dacă bordurile nu mai sunt la modă sau liberalii nu mai au edili, iar de vândut străinilor mai sunt doar pământul şi asigurările sociale, atunci jaful seva muta în domeniul înzestrării Armatei .
    A se vedea experienţele nefaste din vremea când tot nemţii prăduiau ţara – afacerea „Skoda” din trecut şi afacerea transportoarelor „Pirana”de astăzi, afacerea „Messerschmidt” din trecut şi afacerea „F-16” de astăzi, afacerea „Oriţa” din trecut şi afacerea „7,62 mm NATO/5,56 x 45” de astăzi, afacerea artilerie antiaeriană de 88 mm din trecut şi afacerea rachetelor „Nike”de astăzi, afacerea uniformelor putrede şi a bocancilor cu talpă de carton din trecut şi afacerea căştilor sau a vestelor anti-glonţ de astăzi, afacerea furajelor pentru atelajele artileristice sau afacerea hranei pentru trupă din trecut şi afacerea raţiilor alimentare de astăzi).

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s