Presa dezinformează.

             Nu cred că are rost să duc afirmația către absurd și să susțin că toată presa dezinformează și tot timpul. Dar presa românească și mai ales cea online, o rasolește destul de des, fără să aflăm dacă asta se numește incompetență, grabă sau chiar o comite intenționat.

            Astăzi, site-ul ziare.com, ne scrie precum că: „Patru medici de la Spitalul Militar Central din Capitală, secțiile de recuperare, au mers în Belgia pentru un program de formare la Centrul de mari arși al Spitalului Militar Reine Astrid, tehnicile învățate de la specialiștii belgieni fiind acum aplicate în recuperarea răniților de la Colectiv, se anunță într-o postare pe site-ul unității medicale.”

            Cum n-aveam altă treabă mai bună de făcut, trec și mă uit pe site-ul cu pricina, al unității medicale și ia priviți comunicat: „Cristiana Monica Chiriţescu, fiziokinetoterapeut/ Secţia recuperare neurologică şi Nicoleta Dogaru, asistent medical şi kinetoterapeut/ Secţia Recuperare medicală neuromotorie, reumatologică şi posttraumatică, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” Bucureşti au participat, în perioada 18-29.04.2016, la stagiul de formare profesională, organizat de Spitalul Militar Reine Astrid, Bruxelles, Belgia.” Și ceva mai încolo, continuă: „patru din cadrele care activează în secţiile de recuperare neurologică, neuromotorie, reumatologică şi posttraumatică.”

            Deci, cei patru medici erau (probabil) doi, fiindcă în comunicatul S.U.U.M.C. București  scrie negru pe alb că au participat două asistente, din servicii de recuperare medicală. Am zis, probabil, doi fiindcă spitalul nu confirmă că ceilalți doi sunt chiar medici, ci ne vorbește de „patru din (dintre parcă era mai bine) cadrele medicale”.

            Acum, pe lângă dezinformarea de rigoare constatată, mai că-mi vine să întreb: cui folosește?

            De ce presa noastră ne spune că medici români participă la cursuri în Belgia, când de fapt nu sunt medici?

            De ce ne spune presa că personalul medical se instruiește în străinătate, când personalul în cauză nu are nicio tangență cu tratamentul efectiv al arsurilor? Păi de asta avem noi nevoie?  Nu era mai bine ca niște medici specialiști în chirurgie plastică și reparatorie să treacă printr-o clinică occidentală, unde ar putea să vadă noutăți și tehnici ceva mai acătării în tratamentul arsurilor? Poate să ne explice cineva, însă, de ce se cheltuiesc bani pe cursuri pentru instruirea asistentelor kinetoterapeute? Și colac peste pupăză, cursurile sunt și de zece zile! Știți ce învață în zece zile, nu? Doar traseele prin Spitalul „Reine Astrid”… Dar nu ale pacienților, ci ale personalului. Nu cumva doamnele în cauză sunt nepoata lui… și fiica lui…?

            De ce face presa jocuri de glezne cu știrile? Simplu. Răspunsul este tocmai în titlul știrii respective, care începe cu: #Colectiv.

            În cazul ăsta de ce naiba nu ne spuneți dom’le, de la început, că faceți știri la comandă??!  Scrieți acolo, înainte de titlu, mare cu roșu: ȘTIRE COMANDATĂ. Să știe omul dinainte!

Un gând despre „Presa dezinformează.

  1. Presa scrie NUMAI la comanda, iar asa ceva nu se poate face decat cu ziaristi TEMBELI. Ca, daca n-ar fi asa, nu s-ar supune orbeste chiar si atunci cand li se comanda sa scrie ca „Afara este noapte” chiar la miezul zilei.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s