E-uri săsești.

          Ca oricare alt om, mai nimeresc și eu reclame pe posturile noastre TV, de-acuma celebre. Nu știu dacă în afara motivului comercial mai este și o altă justificare, dar se tot difuzează una pentru salamul săsesc. Făcut de o firmă ce se vrea în topul celor ce vând difosfat disodic, ascorbat de sodiu (E301), glucono-delta-lactona – C6H10O6 (E575), cosenila [colorant natural roșu obținut prin zdrobirea femelei unei insecte numită cosenila – Coccus Cacti, originară din Mexic] – (E120), nitrit de sodiu, etc., etc.

            Numai că tot văzând insistența cu care sunt îndemnați românii să mănânce această delicatesă săsească, m-a fulgerat gândul că dacă Sasul cel tăcut din fruntea țării nu ne spune mare lucru de aproape doi ani, s-au repezit alții să ne arate că verișorii lui, doi dintre ei cu niște nume interesante  (întâmplător Klaus și Iohan!??), sunt totuși în stare să ne arate ce înseamnă „lucrul bine făcut”.

            Adică, să ne bage sula’n coastă să trecem dracului odată pe E-uri săsești… Tot am auzit pe unu’ că românii au scăpat de chimicalele din alimentele românești veritabile. Cică le-ar fura și pe astea!…

2 gânduri despre „E-uri săsești.

  1. Primul paragraf din articolul dumneavoastră, m-a convins că doar cu acest model de salam am șanse să prind câțiva ani pe meleagurile astea și nu o să putrezesc nici în următorul secol !!! Se pare că faraonii egipteni aveau o mare slăbiciune pentru marca asta de mezel …

    Apreciat de 2 persoane

  2. Numai forme fără fond, și între oameni, și la lozinci/ sintagme (vezi ”lucrul bine făcut”, vai de capul nostru…) și, desigur, la marea majoritate a produselor agresiv prezentate în reclame. Că cele de calitate nu prea au nevoie de promovare asiduă, ele se vând de la sine. Așa că… zero televizor, dacă se poate. Mă refer la posturile românești, că în rest se mai găsește câte ceva educativ sau măcar interesant.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu