Replica.

         Într-un troleibuz care circula spre orele serii, acum vreo patru decenii, unul așa ca cel din fotografie, ședea pe un scaun o doamnă din acelea mai „înțepate”, înaltă și, din cauza asta, cam cu nasul pe sus fiindcă înălțimea îi permitea să-l poarte la o altitudine mai mare.

        Întămplător, lângă ea, se legăna un domn cam între două vârste aburit binișor de câteva pahare. Încerca să rămănă spânzurat de bara de sprijin, numai că gropile de pe stradă nu țineau cu el și-l dezechilibrau ceva mai zdravăn decât pe ceilalți călători…

84

         La una dintre ele, oscilația lui verticală a fost amplă și cureaua pantalonilor lui, cu tot ce se găsea sub ea, s-a oprit direct în umărul distinsei doamne, care sesizase deja că satelit ei se găsea cineva care emana arome de cârciumă, motiv pentru care se uita pe geam, iar cu mâna proteja nasul care, acum ce-i drept, mai coborâse un pic. Numai că, atunci când omul s-a proptit binișor în ea, iritată peste măsură și aproape țipând, zice:

           – Animalule!

         Moment în care, omul cu oscilațiile, se uită o dată în stânga, ușurel în drepta, apoi în jos și după ce remarcă de unde a venit cuvântul se îndreaptă puțin de spate, ridică din sprâncene, „uită” de scuze și numai ce l-am auzit:

          – Eh, că tu oi fi vreo plantă!

N.B. Generația Facebook nu poate să critice troleibuzul, fiindcă nu l-a folosit, cunoscut etc.

sursa foto: https://www.youtube.com/watch?v=gbYtM2-_ELQ&feature=player_embedded

Un gând despre „Replica.

  1. „Plante” din specia amintită, apte să dea din gură chiar și când asfaltul e impecabil, pot fi întânite frecvent și în prezent în mijloacele de transport în comun ! Din păcate, în mod obișnuit nu primesc replica pe măsura obrăzniciei, deoarece se manifestă cu precădere față de oameni cărora vârsta (prea mică sau prea mare) ori educația nu le permite să „se dea în stambă” …

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s