Unu’ din piață…

             Nici copiii de la grupa zero nu cred că românii vor beneficia vreodată de Legea privind eliminarea celor 102 taxe. E limpede că fiind o propunere din partea unui lider penal, președintele nu va promulga niciodată așa ceva, iar dacă se întoarce din nou la el după ce ar fi revotată în Parlament, se va găsi Guvernul care, vigilent din fire, va contesta legea la CCR. Și cum de aici nu mai trece nici dracu spre iad, nici legea nu va ajunge la români. Personal nu-mi propusesem să mă îmbogățesc după aplicarea ei, prin economiile care le-aș fi făcut pentru că nu aș mai fi dat statului taxa radio-TV. Însă dezbaterea la vârf este încinsă rău și are conotații medicale. De ce tocmai medicale? Simplu. L-am auzit pe președinte spunând că: „…orice om normal își face calcule. …Să ştim cum vor evolua taxele şi impozitele până în 2026. Asta însemnă predictibilitate. Nu că vine unul şi i se pare o idee bună şi că dă bine în campanie” Ce trebuie să înțelegem de aici? Că dacă omul nu-și face calcule, nefiind normal, înseamnă că este nebun! Păi asta înseamnă că avem nu doar un președinte fizician, ci și diagnostician!

            Dacă tot își dorește predictibilitate, de ce nu a făcut asta până acum guvernul tehnocrat, pe care-l tot laudă ca fiind ideal  pentru că „s-a înțeles” cu toate partidele? Nu în cele din urmă, formularea „Nu că vine unul…”, de la care nu poți avea pretenții academice (Nu că!?!), dar unul acela totuși este președintele unui partid cu cea mai mare cotă de popularitate în țară, deci nu e oarecine de prin Piața Rahova. Ori tocmai lipsa de respect care o afișează, cu grimasa aceea din parg de colică biliară, arată de fapt cine este omul „lucrului bine făcut”. Să nu uite asta, deoarece cu sloganul ăsta a prostit mulți români în campanie. Și să mai țină minte că lucrul bine făcut înseamnă să se exprime public în termeni politicoși și civilizați, chiar în raporturile cu adversarii politici. Adversari, care până la urmă, nici n-ar trebui să-i aibă, fiindcă președintele are, printre alte atribuții, sarcina de mediator între principalele forțe politice, nu pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Fiindcă riscă să rămână… ciumă.

Reclame

2 gânduri despre „Unu’ din piață…

  1. Asta MINTE si cand respira. Pai, el este PRIMUL PENAL. L-a auzit cineva aducand vorba, macar, ca si-ar putea da demisia! Ce treaba are asta cu bunul simt? Nici-una! Cand a fost numit presedinte, caci, sa fim seriosi, asta NU a fost ales, cineva din Sibiu mi-a zis ca, pe acolo, prin sibiime,se zice ca datoria unui sas este sa fie MARE , PROST si TICALOS. Asta le are pe TOATE TREI, CU BRIO, plus faptul ca MINTE SI CAND RESPIRA.
    Partea proasta este ca cei care l-au pus STIU LA CE SE POT ASTEPTA DIN PARTEA ROMANILOR, adica la NIMIC, asa ca il vor tine acolo atata timp cat le este LOR de folos, nicidecum romanilor.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cred că actualul e oarecum rudă cu precedesorul, ori au fost internati în aceeași secție în care se distrau bacteriile alea „mici și drăguțe” care crează pacienților boala „umflatului în pene”, când în realitate e limpede că au doar talentul de a „călca în străchi” cu multă grație ! Sunt curios în cât timp îl depășește pe precedesorul la „urările neconvenționale” ale mulțimii cu care eram obișnuiți în ultimii ani din mandatul acestuia …

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s