Lecția.

           Toată media vuiește de succesul obținut de președintele ales al americanilor. Mie personal îmi este indiferent ce a obținut, numai că m-au frapat două evenimente care s-au petrecut în ultimele zile. Primul a fost întâlnirea dintre președintele ales și cel în funcție, întâlnire care trebuia să dureze 20 de minute și s-a terminat după 90. Asta are mai puțină importanță, dar la întâlnirea cu presa toată lumea a observat coloanele vertebrale ale celor doi. Obama drept, de întrecea și coada de mătură, iar Trump în poziția ghiocelului! Cu siguranță că în cele 90 de minute Obama i-a explicat acestui comerciant cum stă treaba cu politica și că în campania electorală, care se dorește a fi un exemplu pentru lumea întreagă, nu se fac amenințări cu închisoarea, fiindcă în astfel de situație alegerile prezidențiale se transformă într-un spectacol ieftin de iarmaroc. Foarte ciudată schimbarea de atitudine și mai ales de limbaj a miliardarului față de aroganța și spectacolul, altfel ieftin, din timpul campaniei electorale, când ar fi tăiat în două și pe Dumnezeu dacă-l prindea. Se pare că poporul remarcă aici că, în urma acestui dialog, Obama l-a pus la zid pe Trump și i-a demonstrat că politica în America nu începe cu A și se termină cu A, ci întotdeauna se termină cu Z. Iar de la A la Z printre multe altele oamenii mai fac și bani, dar interesele americanilor sunt ceva mai complexe decât le vede în prezent d-l. Trump.

            Imediat după această întâlnire-școală presa a făcut un anunț cum că la Berlin, în săptămâna 14.11-20.11, va avea loc summitul Organizaţiei de Cooperare Economică Asia-Pacific. Ocazie cu care președintele Obama se va întâlni cu ceilalți oameni puternici ai momentului, adică președinții din Germania, Franța, China, respectiv șefa guvernului din Marea Britanie. Asta va fi o întâlnire mult mai importantă, de pe alte poziții. Singura întrebare este ce și cât va ajunge din dialogul Obama – Trump la discuțiile cu cei amintiți?  Se pregătește terenul pe care va juca Trump sau se vând punctele vulnerabile ale miliardarului?

            Urmează votul electorilor pe 19 decembrie care va confirma alesul americanilor. Dacă nu se va încălca legea și va fi declarată câștigătoare doamna Clinton, ceea ce va arunca America în sciziune. Până la urmă e bine că Trump a primit prima lecție politică, care l-a mai adus un pic cu  picioarele pe pământ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s