Maxima săptămânii (33)

           „Ignoranţa e de trei feluri: când nu ştii nimic, când ştii numai prostii şi când ştii ce nu trebuie.”

                                                       Autor rus necunoscut

Anunțuri

5 gânduri despre „Maxima săptămânii (33)

 1. Care-i motivul care vă face să-mi sugerați să-mi impun să-i respect pe unii ruși, prezentând „ziceri” ale unor intelectuali care în mod cert au existat în țara respectivă, dar prin ceea ce știu despre această nație, zicala alterează normele de bun simț ale unui om care care nu doar este moldovean, dar a și citit destule pagini care nu-l îndeamnă să fie conciliant cu cei ce i-au oropsit pe înaintașii săi ?
  Cu tot respectul … Sper că nu mă priviți ca pe o dovadă a „zicerii” respective !
  Probabil aș fi fost mai ușor de agreat dacă aș fi fost un exemplar „inocent 100 %” , ceea ce e dificil în condițiile în care nemernicii ăia care au condus țara până în 1989 nu m-ar fi obligat să învăț să citesc și să gândesc cu „creerul” personal !

  Apreciază

  • Nici prin gând nu mi-a trecut să privesc pe vreunul dintre cititorii acestui blog prin prisma acestei „ziceri”. Cu atât mai mult pe dvs. Pe de altă parte, nu încerc să sugerez nimic cu aceste maxime nimănui și fiecare le poate lua cum dorește. Pilde de urmat sau imbecilități ce nu merită băgate în seamă…
   Cât privește poporul în cauză, să nu vă imaginați că sunt un admirator al lui, dar cred că, la fel ca orice altă nație, are valori. Nu doar materiale (despre care nu discutăm aici pe câte scrie „From Romania”), ci și spirituale, pe care le accept în egală măsură precum pe cele ale altor nații.
   Și dacă veți mai poposi pe acest blog, veți citi cum că am avut și eu înaintași care au fost oropsiți de această nație, care ar fi făcut bine să nu existe prin apropierea noastră.
   P.S. Nu cred că greșesc nicidecum dacă presupun că suntem de vârste apropiate și, posibil, profesiune. Fără vreo relevanță, firește. Contează doar faptul că am slujit sub același drapel.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s