Cine nu ne vrea binele?

             Dintr-un început țin să precizez că nu mai votez de câțiva ani buni cu nicio formațiune politică. Motivele sunt pur personale și oarecum întăresc un concept mai demodat ce grăiește cum că profesiile care nu au voie să facă politică, ar trebui să nu aibă nici drept de vot, deoarece a vota înseamnă a exprima/avea o opțiune politică. Deci faci politică, dar pe jumătate! E ceva ce ține de anomaliile orânduirilor politice actuale, iar zicala aceea cu „puțin însărcinată” nu mi-a fost niciodată pe plac…

            Cu toate astea, văzând așa de multe informații de contestare a celor de prin sferele înalte, mi-am zis că n-ar strica să văd ce și-a propus această alianță de guvernare, că, deh, poate cei din stradă or avea și ei dreptatea lor… Așa că am frunzărit câteva minute Programul de guvernare 2017-2020. Cine nu este interesat este liber să nu citească. Și cu siguranță cei care sunt de partea străzii au și renunțat aici.

            Totuși știți ce se propune în acest program?  În rezumat la rezumat, iată:

 1. Alianța de guvernare va susține prin toate mijloacele ca România să devină stat UE „cu cea mai mică povară fiscală”.

        Întrebare: cui nu convine acest lucru? Nu cumva tocmai UE???

 1. România va avea statut de economie cu „forță de muncă bine pregătită”, care să înlocuiască „forța de muncă ieftină”.

         Întrebare: dar asta cui nu convine? Nu cumva tot UE?

 1. Alianța va elabora Codul economic al României, ce ar urma să cuprindă Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea de înființare a socităților comerciale și Legea evaziunii fiscale. După aprobare se va propune tuturor formațiunilor politce să nu mai inițieze propuneri legislative de modificare a Codului economic pentru cel puțin 5 ani.”

         Are cineva impresia că această propunere este cumva pe placul corporatiștilor, bancherilor, avocaților și șmecherilor care trăiesc din evaziune fiscală?

 1. Numărul taxelor în România să nu fie mai mare de 50.

      Întrebare: credeți că asta pică bine la digestie Uniunii?

 1. Cotă 0% TVA pentru vânzarea locuințelor, publicitate și intrărilor (termen definit cam sumar) pentru agricultură.

          Întrebare: ce motiv de supărare au agenții imobiliari și de publicitate?

 1. Informatizarea, în termen de doi ani, în întregime a instituțiilor publice.
 2. Adoptarea unei grile de salarizare în sectorul public după modele ce funcționează în Franța, Germania, Daenmarca și Marea Britanie, și creșeterea bugetului pentru această categorie cu 56%.
 3. Creșterea salariului mediu în sectorul public: cu 20% la 1 iulie a.c., 20% 1 iulie 2018 și 8% la 1 iulie 2019.
 4. Crearea Fondului suveran de dezvoltare și investiții – alcătuit din companiile de stat profitabile cu scopul de a dezvolta afaceri în domenii prioritare statului.

Întrebare: de ce deranjează asta pe domnii de la Bruxelles? Poate pentru că se pot crea unități de producție autohtone și că se intenționează capitalizarea Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, CEC și Nuclearoelectrica… Deranjează că se poate construi un spital republican și 8 regionale?  Sau că se dorește construirea autostrăzilor Piteșto-Craiova, București-Iași, București-Timișoara și Comarnic-Brașov.

 1. Crearea a 850.000 de locuri de muncă.
 2. Creșterea punctului de pensie în România la 1775 lei până la 01.10.2020.

Și programul continuă cu vreo 231  de pagini de explicații, căi de realizare și argumentări.

         Dacă am fi oameni normali ar trebui să ne gândim cât și cum putem să punem umărul fiecare pentru a se realiza câte ceva din aceste proiecte, să lăsăm dracului egoismul acesta tipic românesc și să facem ceva pentru binele nostru și al urmașilor noștri. Însă nefiind prea întregi la minte mergem să înghețăm pe străzi cu licuricii în mână…    

         Firește că acest program este pe hârtie, deși unele măsuri propuse s-au realizat deja, cu toate „tălpile” venite din Deal. Firește că multe pot rămâne simple utopii, DAR DE CE NU SUNT LĂSAȚI SĂ FACĂ CEVA ȘI APOI SĂ FIE CONTESTAȚI ȘI JUDECAȚI? Mi se pare o aberație fără margini să critici, să instigi români împotriva altor români doar pentru că tu, mare la stat și prost la sfat, vrei „guvernul meu”… Asta nu fac oamenii care țin la oameni, ci o fac cei răi, care urăsc oamenii și care permanent se cred superiori, probabil, printr-o minune a naturii. Este o „calitate” care și-o descoperă adesea cei care lucrează la catedră, numai că podiumul pe care stă o catedră este prea ușor confundat cu soclul unei statui. Habar nu au că într-o zi vor constata că imaginația le-a jucat feste. Soclul se va dovedi din carton și se va prăbuși la prima ploaie…

          Din punctul meu de vedere această alianță de guvernare  a greșit fundamental când a făcut public acest program. Cu mici „excepții” destinate campaniei electorale… Trebuia să-l scrie (ceea ce a făcut) și să treacă la fapte, fără să se cânte nimic în fața națiunii, fiindcă numai faptele vorbesc.

        P.S. Dacă tot avem de-a face cu pedagogi, deci cu cineva suspectat că știe să citească, de ce se dorește o guvernare portocalie în România? Statisticile arată limpede cine a vrut binele oamenilor și cine se pricepe de minune la hoții!

8-febr_14

Reclame

Un gând despre „Cine nu ne vrea binele?

 1. Pingback: S-a rupt Mihai Viteazul. | asimetrii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s