Nu este important să câştigi.

             Făcusem o prinsoare cu mine însumi că nu mai scriu despre politica românească. Numai că ceea ce se petrece în aceste zile printr-nsa mă „obligă” să mă descarc de niște uimiri (se traduc draci).

            Un nene hâtru mi-a zis cândva că „nu e bine să te bagi în politică fiindcă te mănâncă porcii”.  Măiculiță, ce dreptate avea!

            Tocmai începuse să-i meargă un pic mai bine poporului ăsta și ce să vezi! Demiterea capului guvernului, tocmai de către cel care l-a numit. Am zis numit, nu validat și când l-a numit nu prididea cu laudele la adresa omului. În decurs de cinci luni ce a visat ce nu, se vede treaba că premierul i-a ieșit din grații, iar luni îl bagă în ședința Parlamentului ca să dea cu el de pământ. Și cum i-a spulberat pe toți piticii de pe lângă el, toată lumea va vedea ce nu se vede în nicio țară pământeană: un guvern supus unei moțiuni de cenzură, guvernul fiind alcătuit dintr-o singură persoană!!!

            Acest domn Dragnea habar n-are în ce situație așează amărâta asta de țară. De joi și până luni România nu are guvern. Cine ar asigura conducerea sistemului național de mobilizare, în CSAT, când nu mai există miniștri, mai cu seamă al apărării, în cazul în care „prietenii istorici” ar trece granițele? Și pentru ce motiv… Simplu! Pentru că domnul prim-ministru n-a îndeplinit decât 13% din program și, între timp, din persoana ideală a devenit o… unealtă!

            Limpede este un singur fapt. Nu au funcții favoriții, prietenii de afaceri, acoliții și pilele și vorba proverbului: „Nu este important să câştigi. Este important să-l faci pe celălalt să piardă în favoarea ta.”

2 gânduri despre „Nu este important să câştigi.

  1. Problema cu „Planul de mobilizare” nu mai este cam de multișor o preocupare pentru fruntașii politicii românești. Și nici nu prea ar mai avea pe cine să mobilizeze, deoarece majoritatea celor care „erau instruiți să reacționeze în situații de forță majoră” nu mai pot fi mobilizați dim cauza vârstei, iar cei ce ar face încă obiectul unei asemenea măsuri , culeg căpșuni în Spania, ori măsline în Sicilia … Nu ne rămâne decât să chemăm „prietenii” de care amintiți ca să ia în serios obligațiile guvernării, și să culegem voioși roadele capitalismului fredonat după ureche, ori „fără partitură” folosibilă ! Dacă aș preciza că sunt profund dezamăgit, n-ar trebui să mă suspectați că aș fi un mincinos !

    Apreciat de 1 persoană

    • Din păcate cu prima jumătate a spuselor dvs. trebuie să fiu de acord și din motive pe care nu le știți cunosc multe despre preocuparea cu pricina. Cât privește cealaltă jumătate – cu chemarea „prietenilor”- aș fi oleacă mai precaut, deoarece fiind istorici ne-au lămurit destul de bine ce le poate pielea și cât bine ne vor…

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s