Este o provocare!

              Incidentul care naște un mare scandal diplomatic, cel cu interzicerea acestui Rogozin să tranziteze spațiul aerian al țării, naște o întrebare nu pentru autoritățile române ci pentru cele din Polonia, Ungaria și Slovacia.

            Dacă acest fost reprezentat permanent al Rusiei la NATO, pentru trei ani între 2008-2011, avea interdicție de intrare în spațiul Uniunii Europene cum se face că Polonia, Slovacia și apoi Ungaria – membre ale UE – au permis intrarea zborului S7157 în spațiul lor aerian? România a respectat o regulă impusă la nivelul UE și, probabil, trebuia ca vecinii să procedeze la fel.

            Pe de-altă parte rusul știa foarte bine că are această interdicție și a „forțat” traversarea spațiului aerian în mod premeditat și cu o cantitate suficientă de aroganță ca să ne determine să tragem cea mai logică concluzie: este o provocare! Cum provocare a fost și în urmă cu câteva zile, când două bombardiere rusești Tu-22 Backfirear au evoluat la limita apelor internaționale ale României, fiind necesară ridicarea de la Kogălniceanu a unui avion britanic, din forțele de supraveghere aeriană de la Marea Neagră.

            Și ca să pună bomboana pe colivă, tot el a sărit ca ars și s-a ofuscat de situația creată, cere represalii și explicații, ceea ce ne arată (pentru a câta oară în istorie?) că la răsărit nu vor dispărea atât de ușor jogodiile impertinente, a căror slujbă de bază se numește provocare.

            Dar cu cele trei state permisive cum rămâne? Să nu-mi zică cineva că nu știau că el se afla într-un avion de linie…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s