Guriștii care afirmă inepții.

                 Cineva știe foarte bine cum să destabilizeze viața socială a românilor. Și mai cu seamă cum să otrăvescă acțiunile coaliției aflate la guvernare. Cel puțin așa pare după ultimele „crize” declanșate în sfera salariilor, dar mai ale ale pensiilor.

                 Drept vorbind, în problema pensiilor românilor sunt niște MĂGĂRII evidente și probail greu de întâlnit pe la alții. În speță asta stă la loc de frunte cunatumul astronomic al pensiilor unor grei din justiție, interne ori armată. Puțini la număr, însă tocmai acest fapt demonstrează că sunt beneficiarii unor matrapazlâcuri făcute pe sub masă. Altfel, cel puțin pentru armată, salariile și pensiile ar fi trebuit să fie TOATE  astronomice și motivul este mai jos. Întâi de asta trebuie întrebat dacă au fost mulți români – și cred că trebuie să lăsăm deoparte snobii – care n-au vrut ca România să intre în NATO. Cu certitudine că procentul este foarte mic. Dacă așa stau lucrurile, s-a întrebat cineva cam la ce nivel sunt retribuțiile și pensiile în armatele NATO? Cu economie puternică sau nu, cu buget pentru apărare mare sau mic, din clipa în care ai atribuții și îndatoriri precum o armată ca a Germaniei, Franței ori Angliei, firesc ar fi fost ca recunoașterea statului pentru misiunea militarilor să fie răsplătită, necondiționat, la aceleași standarde. Ce vină poartă armata română că politicienii post-decembriști (toți, fără nicio excepție) au  fost incompetenți, însetați de bani și averi, ori fără dubiu de-a dreptul hoți, din asta rezultând un dezastru în economia țării, iar de aici neputința statului de a susține financiar înzestrarea armatei și drepturile bănești ale militarilor? Se produc pe sticlă, în această perioadă, destui care afirmă cum că în armată (unde vezi Doamne nu se muncește) sunt mii de pensii nesimțite, iar grosul pensionarilor (care a muncit și contribuit) are pensii derizorii. Toți care vorbesc așa NU s-au detașat de gândirea comunistă și i-aș întreba altceva. La importanța socială a fiecărei categorii de salariați și ulterior pensionari  se  gândesc ei vreodată? Sticloșii cu gândirea dinainte de ’89 ar dori, probabil,  ca un fost muncitor la CAP să aibă pensia unui colonel… Dacă în armată nu se muncește, de ce nu ne spun sticloșii aceștia care s-au deșteptat  peste noapte, cine a transformat armata dintr-una de tip sovietic (membră a unui pact militar comunist) într-una compatibilă (și apreciată) cu suratele din Alianță? Și asta în condițiile unei subfinanțări cronice la capitolul înzestrare și retribuții…

             Așa după cum spuneam există pensii militare nesimțite, care sunt DOAR ale magistraților militari. Și asta pentru că s-au „molipsit” de la cei din viața civilă, fiindcă legislația a fost făcută de ei, pentru ei, iar haosul care s-a creat provine de aici și numai de aici. Doar că în armată mai există și alți oameni titrați, care au de multe ori responsabiltăți mai mari decât au juriștii. Vorbim de ingineri (din toate profilurile), finanțiști, profesori și medici, care nu beneficiază nici pe departe de pensiile care și le-au tras juriștii! Nu vrem să vedem cine a stricat echilibrul financiar al bugetului de pensii fiindcă este mult mai simplu să generalizăm, să-i băgăm pe toți în aceeași oală și să strigăm pe sticlă cum că „armata nu muncește și are pensii nesmițite”.  Guriștii care afirmă inepții de genul acesta ar face  bine să tacă, să se ducă nițel pe la biserică și să se roage ca să fie liniște în continuare pe meleagurile astea, iar armata să nu aibă de muncă!

Reclame

2 gânduri despre „Guriștii care afirmă inepții.

  1. Eu prefer să nu-mi manifest partizanatul, deoarece de la 18 ani și până la pensionare am purtat uniforma militară, dar sunt surprins când aflu că există o sumedenie de „confrați” care beneficiază de pensii de ordinul zecilor de mii de lei, iar când mă uit pe cuponul meu de pensie, nu seamănă cu ce se colportează în media ca pe vremea lui Boc, procentul fiind pe cupon cam de 10 – 15 % din cifra vehiculată, deși am fost pensionat cu gradul de colonel. Totdeauna se găsesc indivizi care să arunce cu noroi în orice instituție din puținele care se mai bucură de încrederea populației. Nu-mi trece prin cap de cine sunt plătiți acești oameni care sunt capabili să facă orice ca să învenineze mulțimea dispusă să dea crezare pe fondul propriei pauperități, la orice baliverne !

    Apreciat de 1 persoană

    • Subscriu în totalitate. Sunt și eu un confrate de-al dvs. Tot cu „de la 18”, tot „cu -15%” și cu același grad… Și tot nelămurit despre cine sunt ticăloșii care plătesc asemenea diversiuni odioase.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s