Am mai scăpat de o grijă.

             În Bronxul newyorkez se află Colegiul medical Albert Einstein, ai cărui cercetători au descoperit minunea care va schimba soarta babelor și a moșilor din întreaga lume. Anume ei au stabilit că omul are mai multe viteze de îmbătrânire, fapt de care ar fi responsabile câteva celule stem din hipotalamus, care odată „reconstruite”, ar rezolva problema îmbătrânirii omului. Descoperirea mileniului, nu?!?

            Deh, dacă sunt cercetători nu poți să nu îi iei în seamă și dacă mai sunt și americani, nu poți să ai îndoieli față de ceea ce afirmă.

            Interesant este însă altceva. Acest colegiu medical, instituție particulară, susține că avea prima secție de genetică din școlile medicale americane înființată în 1964, iar prin anul 1974 ajunsese prima școală medicală americană care se ocupa cu afecțiunile ficatului. Voit ori nu, se uită de profesorul George Emil Palade, care prin 1955, la Institutul de cercetări medicale Rockefeller, descoperise formațiunile de biosinteză a proteinelor necesare informației genetice denumite ribozomi. Până ceva vreme în urmă, se știa că biosinteza acestor proteine este responsabilă și de procesele de îmbătrânire a celulei. Mai nou însă, cercetătorii amintiți au găsit că „vinovate” sunt acele celule stem din hipotalamus.

            Așa că am mai scăpat de o grijă. De mâine schimbăm viteza. Trecem pe „frână de motor”, dintr-a treia în a doua și mai amânăm bătrânețea…

            Numai că am uitat să vă spun ceva. Studiul publicat de către americani se referă, bineînțeles, la un lot de șoareci!

            Oare de ce cercetătorii din ziua de azi nu realizează că vând lumii literatură SF prea ușor?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s