Memoria colectivă

            Războiul continuă. Important este să nu țină cât celelalte două, din trecut. De remarcat este că se trimit semnale despre curiozitatea unora față de originea nenorocitului de virus. America nu este sigură dacă este opera naturii (recte piața de animale vii) sau aberația chinezilor de a-l fi produs în laboratorul din Wuhan. Și asta doar pentru a „impresiona” pe rivali printr-o mare ispravă, de a fabrica o armă biologică. La rândul lor, chinezii, altfel niște ofuscați nativi, ripostează și acuză pe câțiva din armata americană că ar fi adus virusul la ei.

           Declarațiile contradictorii și anchetele sunt abia în fașă. Indiferent de cum a apărut, nu este cert decât un singur lucru – a pornit din China. De ce China se revoltă împotriva statelor care menționează, incrimineză ori blestemă virusul Wuhan ori chinezesc, asta este treaba ei de națiune plină de orgolii ieftine și megalomanie comunistă corcită cu ipocrizie asiatică. Dar, dacă această pandemie a plecat din mijlocul ei, din țărâna chiezească, de ce nu s-a izolat complet de restul lumii în clipa izbucnirii acestei molime? Era chiar așa de greu să închidă granițele 21 de zile și să ierte tot globul de nenorocirea asta?  Cred că, tocmai de aici lucrurile încep să se complice cu adevărat. Fiindcă, de fapt, China este autorul tuturor pierderilor, de orice natură, produse de această pacoste. Și puteți fi siguri că acest lucru nu va fi uitat de către omenire! Care va fi viitorul acestei țări? Mie unul, puțin îmi pasă… Și asta pentru simplul fapt că în ultimele trei de decenii s-a transformat într-o națiune ingrată, ocupată cu furtișaguri de tehnologie, invazii de piețe străine cu produse ieftine și care are un singur țel. Să domine economic pe americani. Și nu doar economic, de vreme ce le-a „copiat” și tehnologia de producere a motoarelor de submarine militare…

             Categoric rămâne un singur lucru de lămurit. Ce va face de aici înainte viteazul popor chinez, fiindcă memoria colectivă nu va uita cu ușurință perioada cretină din viața noastră pe care o trăim și în care unii, foarte mulți, s-au oprit din viețuire… Istoria va descrie întotdeauna acest moment al vieții pământenilor în modul cel mai sec posibil: pandemia de la Wuhan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s